Welcome to our website !

Ζουμπούλια, ζουμπουλάκια μου....

By 8:43 μ.μ. , ,

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά μια από τις πιο αγαπημένες ασχολίες μας είναι η κηπουρική. Πιο συγκεκριμένα μας αρέσει να βρίσκουμε φθηνούς τρόπους για την αναπαραγωγή των φυτών μας ή για τη δημιουργία νέων φυτών. 


Πριν από τρία χρόνια μας είχαν φέρει δώρο τέσσερις πολύ όμορφους υάκινθους, οι οποίοι τον πρώτο χρόνο άνθησαν πάρα πολύ όμορφα και μας χάρισαν τα λουλούδια τους για περίπου έναν μήνα. 

Τον επόμενο χρόνο όμως τα λουλούδια ούτε μεγάλωσαν ιδιαίτερα, ούτε κράτησαν για μεγάλο διάστημα τα άνθη τους....τα φυτά, δηλαδή, ήταν πιο αδύναμα. Παράλληλα, έβλεπα ότι δεξιά και αριστέρα του κάθε βολβός πετούσε δύο - τρία φυλλαράκια... 

Αφού ολοκλήρωσαν την άνθηση τα φυτά και μπήκαμε στον χειμώνα αποφασίσαμε να ξεθάψουμε τους βολβούς που βρίσκονταν σε χειμέρια νάρκη για να δούμε τι συνέβαινε και βρέθηκαμε αντιμέτωποι υπερτροφικούς βολβούς σαν τον ακόλουθο.


Όπως μπορείτε να δείτε κάθε βολβός απαρτίζονταν από 15-20 μικρούς βολβούς τους οποίους με προσοχή χωρίσαμε μεταξύ τους, προσέχοντας ιδιαίτερα να μην σπάσουν οι λεπτές και εύθραστες ριζούλες που κάθε βολβός έχει.  Μόλις χωρίσαμε κάθε έναν βολβό τους ξαναφυτέψαμε τον καθένα του.  Οι βολβοί δίνουν πολύ ωραίο αποτέλεσμα όταν φυτεύονται σε ομάδες.


Πριν από μια εβδομάδα στόλισε την βεράντα μας ο πρώτος ανθισμένος υάκινθος, ενώ έσκασαν την μύτη τους και πολύ άλλοι από τους υπόλοιπους βολβούς.


You Might Also Like

0 σχόλια