Welcome to our website !

Κυκλάμινα...

By 12:55 μ.μ. ,

Πριν από λίγες ημέρες μας χάρισαν αυτό το όμορφο κυκλάμινο που βρήκε τη θέση του δίπλα στα πολλά άλλα κυκλάμινα που στολίζουν τα μπαλκόνια μας.   



Τα κυκλάμινα, όπως και όλοι σχεδόν οι βολβοί, έχουν την τιμητική τους στο σπίτι μας.  Τα φυτά αυτά με λίγη φροντίδα και προσοχή μας χαρίζουν συνεχόμενες ανθοφορίες και φέτος μας χάρισαν και τα πρώτα παιδάκια τους όπως φαίνεται στο πάνω μέρος της φωτογραφίας.

Για να δημιουργήσουμε πιο έντονο αισθητικό αποτέλεσμα έχουμε επιλέξει ένα μόνο χρώμα κυκλάμινου σε κάθε παρτέρι, ένα χρώμα που να συνδυάζεται όμορφα με τα υπόλοιπα φυτά.  Εμείς έχουμε επιλέξει το κόκκινο στο ένα παρτέρι και το λιλά στο άλλο. Η φροντίδα των κυκλάμινων είναι πολύ απλή. Πρώτα θα πρέπει να βρεθεί ένα πολύ καλό ημισκιερό σημείο για την φύτευσή του. Επιπλέον, θέλουν συνέπεια τα ποτίσματα του κυκλάμινου, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, καθώς και καθάρισμα κάθε δύο περίπου εβδομάδες. Για να καθαρίσουμε το φυτό βγάζουμε τα στελέχη εκείνα, στα οποία έχει μαραθεί το λουλούδι καθώς απορροφούν τη δύναμη από το φυτό, Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται το πριν και το μετά από το καθάρισμα ενός κυκλάμινου.  






Όπως βλέπετε, το δεύτερο κυκλάμινο φαίνεται πιο υγειές και καθαρό, ενώ τα χρώματά του είναι πιο ζωντάνα και ζωηρά, σε σχέση με το πρώτο που δεν το έχουμε ακόμα περιποιηθεί. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε από τι πρέπει να καθαρίζουμε τα κυκλάμινα.

Η συστηματική φροντίδα των κυκλάμινών σας μπορεί να τα διατηρήσει για πολλά χρόνια και να σας χαρίσει επαναλαμβανόμενες ανθοφορίες.   

You Might Also Like

0 σχόλια