Welcome to our website !

Πασχαλινή Διακόσμηση με Αυγά

By 9:47 μ.μ. ,

Το Πάσχα είναι προ των πυλών και το σπίτι ζητάει ανάλογη διακόσμηση. Φέτος, η πασχαλινή διακόσμηση είναι ανάλογή των καιρών και προσαρμόζεται στην κρίση. Συγκεκριμένα, έκανα μια προσπάθεια να μην ξοδέψω περισσότερα από 10 ευρώ στην πασχαλινή διακόσμηση του σπιτιού.

Ένας εύκολος τρόπος να στολίσει κανείς το σπίτι για το Πάσχα είναι με βαμμένα αυγά.  Ενώ τα κόκκινα αυτά μου αρέσουν πάρα πολύ για το τραπέζι του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα, για την πασχαλινή διακόσμηση του σπιτιού προτιμώ τα αυγά σε παλ χρώματα.



Προσπάθησα, ανεπιτυχώς, να βρω παστέλ βαφές αυγών σε όλα σχεδόν τα μεγάλα supermarket, στο Jumbo κλπ, ενώ δεν πρόλαβα την προσφορά του Lidl για παστέλ βαφές αυγών πριν από μερικές εβδομάδες. Επομένως, χρειάστηκε να καταφύγω στις παραδοσιακές βαφές αυγών που χρησιμοποιούμε εδώ και πολλά χρόνια, με την ελπίδα ότι θα καταφέρω να βγάλω παλ απόχρωση.

Οι βαφές που χρησιμοποίησα για την βαφή των αυγών ήταν οι ακόλουθες:
  • Πράσινη βαφή αυγών (για βεραμάν αυγά)
  • Μπλε βαφή αυγών (για γαλάζια αυγά)
  • Κίτρινη βαφή αυγών
Το μόνο που έκανα ήταν να ακολουθήσω τις οδηγίες κάθε βαφής, με μόνη διαφορά ότι άφησα τα αυγά για 2 – 3 λεπτά και όχι για 10 - 15 λεπτά όπως συνήθως αναφέρεται.  Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να ελέγχεται τα αυγά συνέχεια, έως ότου αυτά πάρουν την επιθυμητή απόχρωση και τότε να τα βγάλετε από την βαφή.


Επίσης, για να έχουν τα αυγά μια ωραία παστέλ απόχρωση, δεν τα γυάλισα με λάδι, όπως συνήθως κάνω τα κόκκινα πασχαλινά αυγά.

Τέλος, βρήκα ένα παλιό όμορφο ψάθινο καλαθάκι που το χρησιμοποιήσα για να τα βάλω μέσα.


You Might Also Like

1 σχόλια

  1. Πώς δε διάβασα νωρίτερα αυτή την ανάρτηση...Πώς?! Ειλικρινά, φέτος σκεφτόμουν να βάψουμε εκτός από τα παραδοσιακά κόκκινα αυγά, και αυγουλάκια πιο "διακοσμητικά" και χαριτωμένα σε παστέλ αποχρώσεις...Μόνο που πουθενά δεν είχα δει τέτοιες βαφές. Το να τα αφήσω λιγότερη ώρα στην μπογιά..ούτε που πέρασε από το μυαλό μου! Και δυστυχώς...χθες που κοιτούσα στο Σούπερ Μάρκετ, μόνο κόκκινη βαφή υπήρχε και πουθενά χρωματιστή... Τώρα που μας έμαθες το κόλπο, θα το φυλάξουμε για του χρόνου!!! Καλή Ανάσταση να ΄χουμε! :)
    Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή