Welcome to our website !

Προετοιμασία για το Χριστουγεννιάτικο Γεύμα....

By 10:57 μ.μ.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε καθιερώσει να μαζεύεται όλη η οικογένεια στο σπίτι μας την ημέρα των Χριστουγέννων για φαγητό....έτσι, λοιπόν και φέτος θα έχουμε την παρέα 14 πολύ αγαπημένων φίλων και συγγενών. Παρόλο που είμαι πολύ ενθουσιασμένη δε μπορώ να πω ότι δεν έχω αγχωθεί με το αν θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε χωρίς να είμαι αγχωμένη, ιδρωμένη, ταλαιπωρημένη, μαγειρεύοντας μέχρι την τελευταία στιγμή...

Για αυτον τον λόγο προσπαθούμε όταν έχουμε μεγάλο τραπέζι να έχουμε δρομολογήσει τις δουλειές αρκετές ημέρες πριν, ούτως ώστε να μην τρέχουμε σαν παλαβοί την τελευταία στιγμή.
Το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, αγοράσαμε όλα τα δωρά για τους καλεσμένους μας, την Τρίτη κάναμε τα ψώνια μας στη λαϊκή, ενώ την Τετάρτη πήγαμε για το τελικό σούπερ μάρκετ.  Προχθές ξεκίνησε η προετοιμασία για το γιορτινό τραπέζι και κάναμε τις ακόλουθες δουλειές:
  • βγάλαμε και γυαλίσαμε τα καλά σερβίτσια, τα σκεύη σερβιρίσματος (όσα τελωσπάντων φυλάμε σε μπουφέδες ή ψηλά ντουλάπια),

  • πλύναμε τις  σαλάτες και τα πράσα για την πρασόπιτα 
  • φτιάξαμε μια πίτα και κρύες σαλάτες (ρώσικη και πατατοσαλάτα).
  • ανοίξαμε και στρώσαμε το τραπέζι για την επόμενη ημέρα.
Ενώ το βράδυ ετοιμάσαμε τη γέμιση της γαλοπούλας την οποία βάλαμε στο φούρνο αργά έως το πρωί σε χαμηλή θερμοκρασία...Σήμερα, φτιάξαμε τα υπόλοιπα συνοδευτικά και voila ...όλα ήταν έτοιμα για τη μεγάλη ημέρα.

You Might Also Like

0 σχόλια