Welcome to our website !

Gingerbread house

By 11:34 μ.μ. , ,

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές χριστουγεννιάτικες παραδόσεις του σπιτιού μας είναι το ετήσιο gingerbread house, ή το μπισκοτόσπιτο, ελληνιστί.  Τα τελευταία χρόνια αγοράζουμε το gingerbread house στο ΙΚΕΑ που το διαθέτει σε πολύ χαμηλή τιμή (περίπου 5 ευρώ) και το μόνο που κάνουμε εμείς είναι να το συναρμολογήσουμε και να το διακοσμήσουμε.


Φετος, τα κομμάτια του gingerbread house τα συνδέσαμε με μια μαρέγκα  φτιαγμένη από δύο ασπράδια αυγών, στην οποία προσθέσαμε περίπου μια σακουλίτσα ζάχαρη άχνη. Το υλικό αυτό έχει την ιδιότητα, οχι μόνο να συνδέει τα κομμάτια, αλλά και να διακοσμεί πολύ όμορφα το gingerbread house. Τις προηγούμενες χρονιές είχαμε χρησιμοποιήσει καραμέλα, που φτιάχνεται λιώνοντας κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα, όμως η διαδικασία αυτη έχει πιο πολύ βαβούρα από την μαρέγκα. Στις ακόλουθες φωτογραφίες παρουσιάζεται η συναρμολόγηση του gingerbread house:


Πρώτα θα πρέπει να συναρμολογηθεί η βάση του σπιτιού, με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής. 



Θα πρέπει στο στάδιο αυτό να το αφήσετε το gingerbread house για περίπου μισή ωρίτσα ή εώς ότου βεβαιωθείτε ότι έχει σταθεροποιηθεί, ούτως ώστε να στερεώσετε στην πορεία την οροφή επάνω στο σπίτι.


Μόλις συναρμολογηθεί το σπιτάκι μπορείτε να στολίσετε όπως σας αρέσει.




Σήμερα το gingerbread house έχει βρει τη θέση του δίπλα στο τζάκι και μοσχοβολάει όλο το σαλόνι με την υπέροχη μυρωδιά του ginger.



You Might Also Like

0 σχόλια