Welcome to our website !

Διακόσμηση Μπουφέδων

By 11:08 π.μ.

Μια αγαπημένη μου συνήθεια είναι να διακοσμώ με μικροπράγματα το σπίτι μου. Ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργεί κανείς όμορφα διακοσμητικά σύνολα είναι αντιγράφοντας ότι βλέπουμε στα περιοδικά, στα οποία επαγγελματίες διακοσμητές έχουν επιμεληθεί την διακόσμηση. Σε αυτό το post θα σας δείξω κάποιες όμορφες φωτογραφίες που έχω χρησιμοποιήσει για να διακοσμήσω κι εγώ το μπουφέ του σπιτιού μας.

Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε ότι η διακοσμήτρια έχει χρησιμοποιήσει πολλά παλιά βιβλία-αντίκες σε παλ χρώματα και πάρα πολλά κοχύλια και αστερίες. Ενώ τα βιβλία φαίνεται άτακτα τοποθετημένα, το σύνολο αν το παρατηρήσουμε προσεκτικότερα βλέπουμε ότι είναι πολύ συμμετρικό. Παρατηρείστε για παράδειγμα το προτελευταίο ράφι στο οποίο και δεξιά και αριστερά υπάρχουν πέντε βιβλία ίδιου ύψους ενώ έχουν άψογα κεντραριστεί στο μέσο τρία βιβλία με το κοχύλι από επάνω ή στο αμέσως από επάνω ράφι τα τέσσερα μπλε βιβλία που είναι της ίδιας σειράς. Επιπλέον, η διακοσμήτρια έχει χρησιμοποιήσει πολλά μπλε-γκρι βιβλία για να “πιάσει” το αχνό μπλε-γκρι που έχει η πλάτη της βιβλιοθήκης. Επίσης, ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι το καλάθι και οι κουβέρτες που έχουν τοποθετηθεί στο τελευταίο ράφι. Τέλος, το country style έχει μια εμμονή με το νεοκλασσικό, όπως φαίνεται και με το πέτρινο κιούπι που φαίνεται να έχει φθαρεί με την πατίνα του χρόνου.


Η επόμενη βιβλιοθήκη είναι η αγαπημένη μου. Η διακοσμήτρια έχει πάλι χρησιμοποιήσει πολλά βιβλία αντίκες. Ενώ φαίνεται ότι έχουν τυχαία τοποθετηθεί στα ράφια τα βιβλία αν δούμε πιο προσεκτικά θα παρατηρήσουμε ότι έχουν δεθεί σε ομάδες ανάλογα με το ύψος και με το πάχος τους. Αντίστοιχα έχει βάλει τρεις γκραβούρες ίδιου μεγέθους και με ίδιες κορνίζες συμμετρικά στα ράφια της βιβλιοθήκης. Το πιο όμορφο στοιχείο στις γκραβούρες βρίσκω ότι είναι το στήριγμα της κορνίζας στο πρώτο ράφι (αλήθεια ξέρετε που μπορεί κανείς να βρει τέτοια;). Τέλος, όπως και στην προηγούμενη βιβλιοθήκη, η εμμονή του country style με το αρχαιοελληνικό επιδεικνύεται και από τον κίονα και από την γλάστρα που έχουν την γοητεία της παλιοκαιρισμένης πατίνας.



Τέλος, μια από τις πιο όμορφες και ανοιξιάτικες ιδέες για την διακόσμηση βιβλιοθήκης είναι η ακόλουθη η οποία χρησιμοποιεί τα βιβλία, την λευκή προσελάνη και τα φυτά. Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να βάλετε στεφάνια στη δική σας βιβλιοθήκη (ποιος θα τα φτιάξει άλλωστε;) και έχουν τον κίνδυνο να λερώσουν το έπιπλό σας. Αλλά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα γλαστράκι με λίγη πρασινάδα - όχι με άνθη, όμως - και να πετύχετε αντίστοιχο αποτέλεσμα.



Κοινή συνισταμένη και στις τρεις βιβλιοθήκες είναι ότι εμπνέονται από το country style και έχουν χρησιμοποιήσει μόνο φυσικά υλικά: χαρτί, ψάθα, πέτρα, κοχύλια, φυτά, κουκουνάρια, γυαλί κλπ.

You Might Also Like

0 σχόλια