Welcome to our website !

Τουλίπες, κρόκοι, ζουμπούλια, υάκινθοι....

By 8:46 μ.μ. ,

Έχουμε αποφασίσει εδώ και κάποια χρόνια - πρωτίστως για λόγους οικονομίας - ότι ο κήπος μας θα διαμορφωθεί στην πλειοψηφία του από βολβούς και πολυετείς πόες η ανθοφορία των οποίων επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, καθώς και από δέντρα και φυτά όπως οι τριανταφυλλιές τα οποία μας χαρίζουν την ομορφιά τους για πολλά χρόνια στη σειρά.




Αυτός είναι ο μήνας των βολβών. Ο Νοέμβριος είναι ο πιο κατάλληλος μήνας για την φύτευση βολβών ανοιξιάτικης άνθησης - όπως οι τουλίπες, οι υάκινθοι, τα ζουμπουλάκια και οι κρόκοι.....Έτσι, λοιπόν, πριν από δύο εβδομάδες κάναμε μια εξόρμηση πάλι στο Leroy Merlin όπου αγοράσαμε περίπου 250 βολβούς όλων των ειδών, τα οποία φυτέψαμε το προηγούμενο σαββατοκύριακο.  Στο Leroy Merlin μπορείτε να βρείτε βολβούς τουλίπας, κρόκου,  ζουμπούλια και υάκινθους προς 0,10-0,50 ευρώ το τμχ. (φθηνότερα και από το ebay!!!!).

Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες του παραγωγού ως προς τον τρόπο φύτευσης των βολβών σας. Στην περίπτωση όμως που αγόρασετε χύμα  βολβούς ένας καλός οδηγός ως προς την φύτευση είναι ο ακόλουθος: φυτεύουμε τον βολβό σε βάθος 2-3 φορές μεγαλύτερο από το ύψος του ίδιου του βολβού.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να προετοιμάσετε το χώμα με καλά χωνεμένη κοπριά ή φυτόχωμα ειδικότερα σε μέρη  στα οποία το χώμα είναι βαρύ - όπως είναι στο σπίτι μας.

Τέλος, το αισθητικό αποτέλεσμα είναι πάντα ωραιότερο όταν οι βολβοί φυτεύονται σε συστάδες τουλάχιστον των πέντε, καθώς όταν φυτρώνουν δίνουν την αίσθηση ότι είναι μπουκέτα.





You Might Also Like

1 σχόλια

  1. Οι τουλίπες και οι νάρκισσοι επειδή φθάνουν σε ύψος περίπου 40-50 εκ. πρέπει να φυτεύονται σε βάθος 10-15 εκ. Τα ζουμπούλια(=υάκινθοι), σε βάθος 5-10 εκ. και οι κρόκοι σε βάθος 5 εκ.
    Πρώτα θα ανθίσουν οι κρόκοι μετά οι νάρκισσοι και τα ζουμπούλια και τέλος οι τουλίπες. Μπορείτε να φυτέψετε στο ίδιο σημείο αλλά σε διαφορετικό βάθος και σε διάφορες χρονικές στιγμές, ποικιλία απο τους βολβούς σας και όταν θα ανθίσουν θα έχετε όμορφα μπουκέτα πολύχρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή